Ook in België stijgt het aantal gevallen van kinkhoest opnieuw

Hoe kinkhoest voorkomen bij je baby?

Vaccinatie van je baby en je gezin helpen kinkhoest te voorkomen.

Om kinkhoest te voorkomen krijgt je baby een reeks vaccinaties via het standaard vaccinatieschema. Voordat het eerste vaccinatieschema (3 injecties) volledig voltooid is, als je baby 4 maanden (16 weken) oud is, is hij echter nog steeds vatbaar voor een infectie. Daarom worden het sinds kort ook aangeraden dat zwangere vrouwen zich laten vaccineren, tussen de 24ste en 32ste week van iedere zwangerschap.

Vacciantie De Hoge Gezondheidsraad raadt bovendien aan om niet enkel baby en moeder te vaccineren, maar ook een éénmalige herhalingsvaccinatie toe te dienen aan iedere volwassene, en in het bijzonder vaders, grootouders en andere gezinsleden die regelmatig in contact komen met jonge kinderen. De aanbevelingen gelden ook voor het verzorgend personeel van pediatrische diensten, materniteiten en kinderdagverblijven en onthaalmoeders. Door deze vaccinatie blijven volwassenen en adolescenten gespaard van de ziekte en wordt tegelijkertijd voorkomen dat kinkhoest wordt doorgegeven aan zuigelingen.

Kinkkoest mag dan wel vrij onschadelijk zijn voor volwassenen, vaccinatie voorkomt de overdracht van de ziekte naar je kind of kleinkind.

Contacteer je arts voor meer informatie.

Meer weten over kinkhoest vaccinatie?

Test je kennis over kinkhoest
GSK Logo

This website is funded and developed by GlaxoSmithKline.
© 2018 GlaxoSmithKline Pharmaceuticals. All rights reserved.
Privacyverklaring | Gebruiksvoorwaarden | Nevenwerkingen melden


V.U. GlaxoSmithKline Pharmaceuticals sa/nv, Avenue Pascal 2-4-6, 1300 Waver, België
BE/BOO/0011/13(1) - Mei 2018